castelldellaes@gmail.com +34 690 796 279

Estacions d’esquí

L’estació d’esquí i muntanya de Vall de Núria

D’una riquesa natural i paisatgística única, està situada dins del Pirineu Oriental, en el terme municipal de Queralbs. Dominant un dels punts més elevats de la Vall de Ribes, està envoltada per cims de gairebé 3.000 metres i d’on neixen multitud de fonts i torrents. Només s’hi pot accedir per el cremallera, que s’inicia a Ribes de Freser, població a 30km del Castell, que té un recorregut de 12,5 km i supera un desnivell de més de 1.000 metres, o caminant unes 3h des de Queralbs, un desnivell de 900m i distància de 8km. La situació geogràfica ha determinat la història de Núria. Les pastures de la vall foren objecte de transacció entre comtes i monestirs; un fet que, probablement, explica l’origen del santuari. Posteriorment, el Tractat dels Pirineus transformà Núria en una plaça fronterera i la posà en el punt de mira de militars.

 

Vallter 2000

Vallter 2000 està situada al circ d’origen glacial de Morens-Ull de Ter. S’estén al nord de la comarca del Ripollès, dins el terme municipal de Setcases, a la zona més oriental del Pirineu de Girona. Es tracta d’una estació acollidora i familiar, inaugurada la temporada 1974-75 com a centre d’activitats d’esquí i muntanya.

Es troba a 60km del Castell. Els pics que envolten Vallter 2000 son entre altres, el pic de Bastiments (2.881 m), el Gra de Fajol (2.708 m) i el pic de la Dona (2.704 m).

Amb una cota mínima de 1.959 metres i cota màxima de 2.535 metres.

 

la Molina

La majoria de la seva extensió està situada a la Cerdanya, té 68 km esquiables repartits en 63 pistes per a tots els nivells, un snowpark de grans dimensions i el super pipe més gran dels Pirineus. A més, dins l’oferta lúdica per al públic no esquiador ofereix un gran nombre d’activitats, com són excursions en màquina trepitjaneu, raquetes de neu o segway sobre neu.

Es troba a 60km del Castell.

Té una gran varietat d’activitats i serveis.

 

la Masella.

Masella és una estació d’esquí alpí situada al vessant nord de la Tosa d’Alp, al sud de la Baixa Cerdanya, inaugurada l’any 1967.  Té 65 pistes  per a tots els nivells, 18 remuntadors i un snowpark ‘La Pleta’.

Es troba a 60km del Castell.

Té una gran varietat d’activitats i serveis.